Olajcserén kívül vigyázhatok még valamivel a gépkocsira?

A műanyag vagy vászonnal bélelt plastic dobbetét mögött érdemes nézelődni, mert a rozsda legtöbb esetben innen indul!

A mai korszerű autógyártás egy oldalról nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megfelelő mártási és előkészítő majd fényező, alvázvédő technikával megvédje a járműveket a korróziós rongálódástól! Más oldalról viszont a költségek és súly racionalizálása azt eredményezi, hogy a felhasznált anyagok egyre vékonyabbak.

A hozzánk beérkező 6...12 éves autókon a rozsdásodásnak két kiindulási pontját tudjuk azonosítani, az egyik, amikor törésből vagy kisebb sérülésből származó rongálódás nincsen megjavítva, vagy nem megfelelő technológiával került kijavításra. Erre csak az a megoldás, hogy megfelelő szakemberrel javíttatjuk járművünket, mégha annak költsége magasabb is, mint a legolcsóbb ajánlatok!

Más oldalról a tapasztalatunk azt mutatja, hogy a másik fő probléma az, hogy bár a felverődő kavicsok ellen jó védelmet nyújtanak a dobbetétek, a légnedvesség, felverődő víz és homok azt eredményezi, hogy a dobbetét és a fém szerkezet között sárréteg alakul ki, amely folyamatosan nedvesen tartja a fémet, ezzel intenzív rozsdásodási igénybevételnek teszi ki az alkatrészt. Szemle, szerviz tevékenység során egyetlen műhely sem szán elég időt ezen részek felülvizsgálatára, kezelésére! Gyakran innen indulnak ki a sárvédő vagy küszöb problémák!

Lehet-e ez ellen védekezni? Persze! Évente egyszer ki kell szerelni a műanyag vagy vászon - műanyag betéteket, és kitakarítani azokat a felületeket. Erre nagyjából 30...60 percre van szükség, néha a műanyag rögzítő elemeket cserélni / pótolni kell, de mivel ma olyan lakatost, aki szívesen javít rozsdás autót nem lehet találni, megtérül az évi 8...15 000 Ft befektetés!

Állásajánlataink
Bemutatkozó videónk
Feliratkozás hírlevélre